Podzimní část ligové soutěže se odehráním II. kola na Slovensku v Dolném Kubíně uzavřela. Domácí tým BlueSky Butterflies za podpory svých partnerů, Slovenský zväz telesne postihnutých športovcov a Mesto Dolný Kubín, uspořádal skvělý turnaj, na který se každoročně těší všechny týmy. Kulisy krásné podzimní Oravy spolu s dobře fungujícím organizačním týmem jsou zárukou kvalitní akce.

Dějištěm ligového kola byla sportovní hala Střední odborné polytechnické školy Kňažia. K vidění byly další napínavé zápasy, mezi něž vždy patří utkání New Cavaliers Praha s Jaguars Praha WHITE a BlueSky Butterflies s Indians Plzeň. Zatímco slovenskému týmu se již podruhé podařilo plzeňské Indiány porazit a dostát tak svému úspěchu z play-off, třetímu místu, tak v soubojích mezi finalisty posledních několika sezón zatím přesvědčivě vítězí stříbrní New Cavaliers.

Foto: Pavol Kulkovský

Letošní herní systém nedovoluje střetnutí všech týmů na každém kole, přesto je program utkání vždy pestrý. Na podzim bylo odehráno 14 utkání z celkových 30 v základní části ligového ročníku 2024/2025, během kterých si nejvíce bodů do tabulky zajistil tým New Cavaliers Praha, všech 6 svých utkání přesvědčivě vyhrál. Na druhém až čtvrtém místě tabulky jsou body velmi vyrovnané, ale svou roli v tom sehrává i rozdílný počet odehraných utkání. Zatím bez bodu po odehraných pěti utkáních jsou na posledním místě Jaguars Praha BLACK, kteří ovšem ve své první sezóně teprve sbírají zkušenosti.

Jarní část ligového ročníku 2024/2025 proběhne během března a dubna v Praze. V zimní pauze mají hráči možnost zúčastnit se dvou turnajů dvojic v prosinci v Praze a v únoru v Brně.

Powerchair hockey, žít a sportovat