Reprezentační tým se poprvé po své obměně zúčastní turnaje. Ve dnech 28. a 29. září se 8 hráčů pod vedením reprezentační trenérky Andrey Kuncové zůčastní International Powerchair Hockey Trophy v Barceloně. Soupeřem jim bude domácí katalánský národní tým a italský tým Udine Madracs, se kterými odehrají vždy dvě vzájemná utkání.

Mezinárodní turnaj pro českou reprezentaci je důležitou součástí tréninkového procesu, ve kterém je možné aplikovat jednotlivé tréninkové jednotky. Trenérským cílem pro tuto akci je skloubení dovedností nových hráčů do celkové koncepce reprezentačního týmu, který dlouhodobě klade důraz na souhru tří hokejek pro kombinační florbalovou hru. „Věřím, že celý tento turnaj bude o vzájemném porozumění nejen na hřišti a pod tlakem soupeřů.“ říká reprezentační trenérka A. Kuncová.

Český národní tým
#1 Lucie Kazdová – brankářka
#4 Jiří Táborský – hokejka
#5 Lukáš Zuzánek – hokejka
#6 David Anofrei – hokejka
#7 Stanislav Cimpa – hokejka
#8 Radim Navrátil – t-stick
#12 Jan Hašlar – hokejka
#13 Pavel Florian – hokejka
Andrea Kuncová – trenérka
Ema Davidová – manažerka
Jan Krahulík – technik
Robert Němec – osobní asistent
David Kazda – osobní asistent

Pořadatelem je Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (Katalánská federace sportu s tělesným postižením). Český reprezentační tým vysílá na akci svaz České Adaptivní sporty, z.s. a Česká federace Powerchair Hockey, z.s. za podpory Národní sportovní agentury.

Rozpis utkání
Sobota 28. 9.
12.30 – Udine Madracs x Český národní tým
16.00 – Český národní tým x Katalánský národní tým
Neděle 29. 9.
09.30 – Český národní tým x Udine Madracs
12.00 – Katalánský národní tým x Český národní tým

Všechna utkání bude možné sledovat on-line na odkazu https://www.youtube.com/@FCEDF/streams