Česká Powerchair hockey liga 2023/2024 se uzavřela 1. června 2024 ve sportovní hale Radotín v Praze, kde proběhlo závěrečné play-off. Týmy pro finálové série, hrané na dvě vítězná utkání, určila základní část ligové soutěže. O mistrovský titul si zahráli již potřetí v řadě dva pražské týmy New Cavaliers a Jaguars. O bronzové medaile se utkal slovenský tým BlueSky Butterflies Bratislava s SK Indians Plzeň.

Finálový den zahájila Radka Kučírková (Český PARA sport) společně s Miroslavem Drábem (Slovenský zväz telesne postihnutých športovcov). Po úvodním slovu byl na řadě první zápas dne, v boji o třetí místo se na palubovce potkali BlueSky Butterflies Bratislava a Indians Plzeň. Na první gól se čekalo celých 9 minut, jehož střelcem byl Michal Sedlák, ale v poločase už na tabuli svítilo skóre 5:0. Po přestávce se plzeňským Indiánům podařilo vstřelit tři góly, ale utkání si BlueSky Butterflies pohlídali, a konečným výsledkem 10:3 si tak připsali první výhru.

Boj o první místo mezi New Cavaliers Praha a Jaguars Praha začal velmi vyrovnaně, po poločasu bylo skóre 4:4. Ale čekání na vzájemné chyby lépe zvládli New Cavaliers, kteří šli ve druhé půli do vedení 8:5. Korekce na konečných 8:6 přišla po trestném střílení, ale na výhře a bodu pro New Cavaliers Praha v prvním utkání už nic nezměnila.

Bronz si druhou výhrou v sérii vybojovali BlueSky Butterflies Bratislava. S přehledem ovládli druhé utkání 10:5, když po celý zápas byly ve vedení. Bronzové umístění pro slovenský tým je obrovským milníkem v jejich účasti v ligové soutěži. Poctivým tréninkem a prací na zdokonalováním nejen hráčů, vybavení ale celého zázemí týmu. Se čtvrtým týmem se tentokrát naopak museli smířit Indians Plzeň, kteří se určitě nevzdávají, a do příští sezóny se opět pustí s plným nasazením.

Čtvrté utkání dne přineslo nečekaně silné odhodlání Jaguars Praha zabojovat o titul i přes prohru v prvním střetnutí. Hned v po 12 sekundách poprvé skóroval kapitán Jaguárů a na konci poločasu to bylo pro Jaguáry již 9:0. Takový náskok si zkušený tým již pohlídal a výhrou 12:4 srovnal stav série na 1:1.

O titul Mistra ČR 2023/2024 tak musel rozhodnout třetí zápas. Opět se jednalo o vyrovnaný výkon obou týmů, kdy Jaguars neudrželi svůj gólový náskok z prvního poločasu. Ovšem ani Cavaliers nedokázali využít v druhé půli svůj již třígólový náskok, který jim dvěma body tzv. aktivním gólem hráče s t-stick hokejkou získal Patrik Kocián. Na závěr utkání se Jaguars dotáhli a necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby srovnali na 7:7 díky Pavlovi Florianovi. Následovalo pětiminutové prodloužení, kde zlatý gól a mistrovský titul pro Jaguars Praha zařídil jaguáří kapitán Stanislav Cimpa.

Závěrečné vyhlášení konečných týmových umístění a individuálních ocenění proběhlo v Hotelu DUO. Večer si nejdříve svůj pohár a diplom za 4. místo převzali Indians Plzeň. Své první, bronzové, medaile s pohárem a diplomem za 3. místo si přebrali BlueSky Butterflies Bratislava. Pro ocenění za 2. místo si přišli New Cavaliers Praha. A pro pohár za 1. místo a putovní pohár za svůj 7 mistrovský titul si došli Jaguars Praha. Následovalo předání individuálních trofejí. Trofej za nejlepší brankářku si za úspěšnost 87,9% po základní části zasloužila Jana Stárková, Jaguars Praha. Nejlepším střelcem po základní části s 76 góly se stal Jiří Táborský ml., New Cavaliers Praha. Nejlepším hráčem s T-stick hokejkou, který v základní části získal 32,74 bodů, byl vyhlášen Patrik Kocián, New Cavaliers Praha. A vítězství v kanadském bodování s 91 body po základní části obhájil Jiří Táborský ml., New Cavaliers Praha. Závěr večera patřil poděkováním, nejen všem účastníkům ligové sezóny 2023/2024, ale také dlouholetému rozhodčímu Antonínu Krejčíkovi, který se rozloučil s aktivním pískáním. A nechybělo poděkování dlouholetému členu výkonného výboru Lukášovi Kroupovi, jež v dubnu skončil v pozici předsedy ČFPH.