Základní část ligové soutěže 2023/2024 uzavřelo IV. kolo na pražském Třebešíně. Odehráno bylo šest ligových utkání a dvě utkání nováčků. Nováčci vytvořili dva týmy, první byl složen čistě z brněnských hráčů, druhý byl namíchán z nováčků, či méně hrajících hráčů hned ze čtyř klubů. Nakonec si lépe vedl tým druhý, který oba zápasy dovedl k vítěznému konci. Přesto věříme, že si všichni hru užili, a ukázalo se, že bez soutěžních utkání se zkušenosti sbírají těžce.

Ligová utkání přinesla nejvíce bodů do tabulky pražským Jaguárům, kteří tak bodově dotáhli New Cavaliers, ale ti přesto díky lepšímu vzájemnému skóre první příčku základní části udrželi. Svou celkově třetí výhru v letošní sezóně si připsalo družstvo BlueSky Butterflies, které s 9 body premiérově končí v základní části na třetím místě. Na čtvrtém místě tak končí Indiáni z Plzně, kterým se letos podařilo zvítězit pouze jednou.

Soupeři do play-off se oproti dvoum předchozím ročníkům ale neliší. O mistrovský titul si zahrají New Cavaliers Praha proti Jaguars Praha. O bronz pak BlueSky Butterflies Bratislava proti Indians Plzeň. Finálové série, hrané na dvě vítězná utkání, jsou na programu v sobotu 1. června v pražské Sportovní hale Radotín.

Výsledky ligových utkání

10:00 – JAGUARS Praha x BLUESKY BUTTERFLIES Bratislava – 11:2
11:00 – NEW CAVALIERS Praha x INDIANS Plzeň – 7:2
12:30 – INDIANS Plzeň x BLUESKY BUTTERFLIES Bratislava – 5:6
13:30 – NEW CAVALIERS Praha x JAGUARS Praha – 8:11
15:00 – JAGUARS Praha x INDIANS Plzeň – 7:0
16:00 – NEW CAVALIERS Praha x BLUESKY BUTTERFLIES Bratislava – 5:4

Powerchair hockey, žít a sportovat