Jarní „pražská“ část ligové soutěže začala. Na půdě radotínské sportovní haly se odehrálo III. kolo ročníku ČPHL 2022/2023. Na programu bylo šest utkání, z toho hned v pěti hrál slovenský tým BlueSky Buterflies Bratislava, který dohrával svá přeložená utkání z I. kola.

Pořadatel ligového kola, tým Jaguars Praha, přesvědčivě vyhrál všechna svá utkání. Vzhledem k dohrávce I. kola se Jaguars setkali v prvním i v posledním zápase dne s BlueSky Buterflies. Oba zápasy skončily výhrou  Jaguars Praha – první 16:0 a druhý 13:0. Třetí zápas domácích Jaguars se odehrál proti plzeňským Indians, a i v tomto utkání předvedli domácí svou herní převahu, když zvítězili 13:1.

Další zápasy svedl slovenský tým s druhým pražským týmem New Cavaliers, se kterými proběhl také dvojboj. V obou utkáních se slovenským hráčům podařilo vsítit tři góly, i přesto ale byli dvakrát poraženi, poprvé 3:13 a podruhé 3:10. Zbývající utkání bratislavského týmu s Indians Plzeň bylo dlouho vyrovnané, první gól padl až v 11. minutě. Skóre otevřel plzeňský tým, který poté přidal další 4 góly a ovládl tak zápas 5:0.

Během víkendu proběhl také seminář pro rozhodčí pod vedením šéfa Komise rozhodčích IPCH Davora Matijaseviče, který v sobotu během utkání III. ligového kola působil v roli delegáta. V neděli pak v sídle Českého paralympijského výboru proběhl samotný seminář. Probírán byl výkon rozhodčích v sobotních zápasech dle videa a hodnocení delegáta, dále témata jako Osobnost rozhodčího, Vnímání a řízení utkání nebo Nebezpečná hra. Rozhodčí si tak měli možnost upevnit a rozšířit své znalosti a získat pohled od rozhodčího s několikaletou zkušeností z mezinárodního prostředí.

S personálním zabezpečením sobotního turnaje opět vypomohli strážníci Městské policie Praha z Útvaru prevence, kterým tímto děkujeme za dlouholetou spolupráci.

Následující IV. kolo je na programu 22. dubna 2023 ve sportovní hale VŠE, Na Třebešíně 1, Praha 3, čímž se uzavře základní část ligového ročníku 2022/2023.